Over Nicole

“Eigen lichaam, eigen lot, eigen leven. Je moet het zelf doen want niemand komt het geven.”

Over Nicole

“Eigen lichaam, eigen lot, eigen leven. Je moet het zelf doen want niemand komt het geven.”

Omgaan met zelfveroordeling en zelfkritiek

Mijn naam is Nicole van Leeuwen, 55 jaar, en het is mijn missie om jou te helpen wie je werkelijk bent onder alle lagen van aanpassing en beïnvloeding van buitenaf, door je te verbinden met de kracht en wijsheid van je ware zelf. Zodat je weer voluit kunt leven en jouw unieke potentieel en levensdoel(en) kunt realiseren. Met meer zelfliefde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en bewustzijn als stevige basis.

Ik richt me tot jou, vrouw die midden in het leven staat en die te maken heeft met verslaving en/of chronische ziekte.

Ik ben voor de duidelijkheid geen hulpverlener, maar ervaringsdeskundige coach. Ik sta dus naast je. En voel en denk met je mee vanuit eigen ervaring.

Ik ben alleenstaand en woon met mijn twee honden op de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben enthousiast, positief, open en ik heb fibromyalgie (spierreuma). Gedurende een groot deel van mijn hele leven heb ik al een bovenmatige interesse in het menselijk gedrag, het menselijk lichaam en het menselijk brein. En dan vooral de wisselwerking tussen die drie. Door mijn onlineonderneming en door te vloggen, schrijven en content creëren ben ik hier dagelijks mee bezig.

Ik geloof erin dat elk mens diep van binnen weet waar hij/zij behoefte aan heeft en diep van binnen weet waar zijn/haar hart ligt. Echter, gedurende het proces van volwassen worden, leren wij onszelf af om hiernaar te luisteren. We willen gewaardeerd worden en zoeken die waardering buiten onszelf. We raken van onszelf vervreemd. Sommige mensen ontwikkelen hierdoor een verslaving of een chronische ziekte. Mijn eigen zoektocht naar mezelf maken mij een ervaringsdeskundige wat betreft deze onderwerpen. Hierdoor groeide bij mij de passie en de drang om anderen die hiermee strugglen te helpen.

“Zonder breakdown

geen breakthrough”

Maar voordat ik op dit punt was aanbeland had ik al een hele weg begaan. Ik ben hier niet zomaar gekomen. ‘Zonder breakdown geen breakthrough’ zeggen ze wel eens en dat geldt zeker ook voor mij.

Van oorsprong ben ik journalist en pr-consultant. In 1991 en 1992 werkte ik als verslaggever bij De Gooi- en Eemlander. Van 1993 tot en met 1997 was ik pr-consultant bij de grootste Nederlandse beursorganisator in Amsterdam.

Ik maakte werkweken van meer dan 60 uur en probeerde daarnaast ook op alle andere vlakken de ballen hoog te houden.

Ik vergat echter één ding: mezelf. Dit resulteerde in een heftige burn-out. Ik kon werkelijk niets meer. Ik was op. Mijn lichaam was op. Ik kreeg de diagnose fibromyalgie en moest noodgedwongen met mijzelf aan de slag. Een emotioneel en lichamelijk zwaar, maar bovenal mooi herstelproces volgde.

En dan was er ook nog een verslaving die speelde. Ook daarmee wilde ik mee omgaan. Ik ging op ontdekkingstocht naar mezelf en leerde naar mijn hart te luisteren en voor mijn lichaam en geest te zorgen. Ik leerde dat ik niet mijn omgeving moest volgen, maar mijn hart. Ik leerde mijzelf accepteren zoals ik ben, mèt mijn hoog gevoeligheid, mijn spierziekte en verslaving. En ik leerde dat mijn dromen en gevoelens er mochten zijn. Kortom, ik leerde mezelf kennen.

Je eigenwaarde vergroten

“Life is not a problem to be solved

but a mystery to be lived”

Deze zin vertolkt mijn levensmotto. Het leven is niet maakbaar. Maar je hebt óók zelf de regie. Het leven is een mystery dat geleefd mag worden.

Mijn ultieme droom is een wereld waarin iedereen zichzelf is. Een wereld waarin iedereen zijn/haar hart volgt, waarin iedereen geniet van het leven, waarin iedereen zichzelf accepteert en waardeert. Ik geloof er heilig in dat dit mogelijk is en dat is en dat het voor iedereen haalbaar is om jezelf te zijn en je eigen keuzes te maken.

Om mijn steentje bij te dragen richting deze mooie wereld, heb ik besloten om actief mijn verhaal te delen. Dat heb ik gedaan in mijn boek ‘Een traan op het draaiboek’ en dit doe ik nog steeds dagelijks op social media.

Door het delen van mijn verhaal, hoop ik zoveel mogelijk mensen te inspireren en te motiveren om voor zichzelf te kiezen. Blijven groeien is is één van belangrijkste drijfveren en kernwaarden. Afgelopen jaren heb ik mij na mijn studie Journalistiek verder ontwikkeld op het gebied van fysieke en mentale gezondheid.

Het is niet makkelijk,

wel enorm waardevol

Puurheid, focus en moed zijn mijn persoonlijke kernwaarden. In alles wat ik doe komt dit terug. Ook in mijn coaching. Mijn kracht als ervaringsdeskundige coach is dat ik snel (belemmerende) processen zie en intuïtief voel wat er nodig is om je te ondersteunen wie je werkelijk bent, en je te laten verbinden met de kracht en wijsheid in jezelf.

Ik begeleid je om daarbij te komen, zodat je je kunt bevrijden van belemmerende patronen die zijn ontstaan vanuit aanpassing en beïnvloeding van buitenaf. Dat proces vraagt moed. De moed om in de spiegel te durven kijken en de moed om naar binnen te keren.

En om de focus: om vanuit meer bewustzijn de regie te nemen over jezelf en je leven. Zodat je kunt transformeren van ‘overleven’ naar voluit leven met meer eigenwaarde als basis. Een weg die ik ook heb bewandeld, en nog steeds bewandel met mijn kernwaarden in gedachten. Want groei en bewustworden gaat altijd door.

Er valt altijd weer wat nieuws te ontdekken. Hoe interessant is dat! Ik vind het een eer om jou te mogen begeleiden en samen deze weg te bewandelen!

Leer mij kennen,

op YouTube

Sluit je aan bij mijn YouTube kanaal waar je veel inspiratie zult vinden over allerlei onderwerpen die te maken hebben met verslaving, zoals schuld en schaamte, terugval, zelfstigma, zucht, verlangen naar een beter leven.

Ook ga ik in op onderwerpen die te maken hebben met mentale en fysieke gezondheid. Zoals het brein, voeding, meditatie en beweging.

Hoe kom je van koopverslaving af