Online inspiratiesessie

“Remember who you are”

Krijg meer inzicht in je koopverslaving en aanverwante gewoontes en kom thuis bij jezelf. Laat je inspireren door ervaringsdeskundige coach Nicole van Leeuwen.

Online inspiratiesessie

“Remember who you are”

Krijg meer inzicht in je koopverslaving en aanverwante gewoontes en kom thuis bij jezelf. Laat je inspireren door ervaringsdeskundige coach Nicole van Leeuwen.

Inspiratiesessie met een ervaringsdeskundige verslaving

Er zijn verschillende mogelijkheden om je koopverslaving en aanverwante patronen aan te pakken. Eén daarvan is een online inspiratiesessie met mij persoonlijk.

Mijn verhaal als koopverslaafde

Het afgelopen jaar heb ik me toegelegd op het helpen van vrouwen zoals jij om te stoppen met shoppen en te beginnen met een leven vol tevredenheid en dankbaarheid. Ik weet hoe het voelt om een banksaldo te hebben dat maar net boven de 100 euro uitkomt en tegelijkertijd in het bezit te zijn van één of meerdere creditcards.

Ik shopte al mijn geld weg en had alle trucjes uit het boek geprobeerd – geen aankopen, weinig aankopen, uitgavenuitdagingen, minimalisme en zelfs budgetteren (wat een game-changer was toen ik eenmaal een paar belangrijke gewoontes had ontdekt).

Maar niets werkte echt voor mij totdat ik mijn geheime wapens ontdekte: gewoontes en tevredenheid en dankbaarheid. Deze drie dingen hebben mijn perspectief en mijn kijk op winkelen compleet veranderd.

Nu spaar ik, ben ik financieel gezond en mijn winkelgewoonten zijn nog nooit zo goed geweest. Geloof me als ik zeg dat met (nieuwe) gewoontes, dankbaarheid en tevredenheid aan je zijde, het veranderen van de manier waarop je winkelt en het nastreven van een leven vol tevredenheid volledig haalbaar is. En ja, dat geldt ook voor jou!

Als jij het ook allemaal hebt geprobeerd en het gevoel hebt dat je tegen een blokkade aanloopt, dan nodig ik je uit verder te lezen!

Mild en vriendelijk zijn voor jezelf

Hoe mijn koopverslaving begon

Van jongs af aan hebben de onderwerpen ‘spullen’ en kopen een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Bij mijn ouders ging het – door hard werken – financieel voor de wind en regelmatig werden mijn broer en ik overladen met cadeaus. Later in mijn leven zag ik in dat dit ook een manier was van mijn ouders om schuldgevoel af te kopen (ze hadden ernstige relatieproblemen en we verhuisden regelmatig) en om ons ‘liefde’ te geven.

Mijn moeder was koopverslaafd. Zij kocht vaak voor duizenden guldens (toen nog) aan kleding voor zichzelf (die ze verstopte voor mijn vader) en voor mijn broer en mij.

Op een gegeven moment begon ik steeds beter mijn ingewikkelde relatie met spullen te begrijpen en de betekenis die ik eraan gaf. Het duurde wel wat jaren voordat ik me realiseerde dat ik mezelf en mijn financiële toekomst saboteerde. Ik was in een scheiding terecht gekomen en had nagenoeg niets om mijn nieuwe woning in te richten. Ik kocht door duizenden euro’s bij de Wehkamp ervan uitgaande dat het me lukte dit af te kunnen betalen. Dit lukte niet en ik kwam in de schuldsanering terecht.

Eind 2020 kwam het breekpunt. Ik had een therapeutische sessie en daarin kwam aan het licht hoeveel zelfkritiek ik had. ‘Dit is niet goed, dat kan beter etc.’ Door die zelfkritiek daalde mijn zelfvertrouwen. Ik vond mezelf niet de moeite waard. Dat gaf me een rotgevoel. Mijn coping gedrag was vervolgens dingen te gaan kopen. Dat beurde me op en ik kreeg er een lekker gevoel van. Tijdelijk. Daar was ik me bewust van.

De oplossing

Er gebeurden vervolgens meerdere dingen. Ik kwam in contact met een oude vriend die mij wees op de kracht van ‘dankbaarheid’. Daarnaast probeerde ik stapje voor stapje mijn aandacht te verleggen van het kopen van spullen naar tevreden zijn met wat ik al had. Ik begon aan een periode waarin ik de focus legde op tevredenheid en dankbaarheid. Twee begrippen die – zo vond ik uit – zeer dichtbij elkaar lagen. En weet je wat gebeurde: ik werd steeds meer tevreden met wie ik ben én met wat ik heb.

Ik heb mijn winkelgewoonten volledig herzien, mijn triggers aangepakt en mijn uitgaven over de hele linie verlaagd. Bovendien ben ik ook een dankbaarder en zelfverzekerder persoon geworden.

Maar het zit zo: onze winkelgewoonten veranderen is maar één stukje van de puzzel, want winkelen is maar een klein onderdeel van ons dagelijks leven. Onze winkelgewoonten veranderen is meestal niet ons uiteindelijke doel; we veranderen onze gewoonten eerder omdat we gelukkiger willen zijn.

Daarom zijn tevredenheid en dankbaarheid zulke cruciale ingrediënten bij het veranderen van gewoontes – en het is mijn geheime saus geworden. Tevredenheid helpt je te waarderen wat je al hebt, voorkomt door vergelijking veroorzaakte ontevredenheid, remt de drang om steeds nieuwe dingen te kopen en gaat de verveling tegen die gepaard gaat met een op winkelen gerichte mentaliteit.

Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik mijn mentaliteit en gewoonten al bijna drie jaar volhoud. De veranderingen die ik doorvoerde, stuwden me naar een intentioneel leven. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik niet alleen ben. Zoveel vrouwen hebben dezelfde problemen en ik ben op een missie om hen de tools te geven die ze nodig hebben om hun winkelgewoonten en hun leven te veranderen.

Ben je klaar om voorgoed controle te nemen

over je winkelgewoonten?

Ik help vrouwen hun winkelgewoonten te veranderen en een bewust leven vol tevredenheid te creëren.

Klinkt dit je bekend in de oren?

Je zit voortdurend in een cyclus van kopen en opruimen, koopt vaak dingen in een opwelling of impuls en hebt er later spijt van.

Je gaat stoppen om je beter te voelen of je stemming te veranderen.

Je bent bang om je creditcardrekeningen en bankafschriften te openen omdat je weet dat je teveel uitgeeft.

Je winkelt de hele tijd, of je nu thuis in bed ligt te scrollen, op weg naar huis langs de winkels gaat of in je pauze op Amazon surft.

Je weet dat je moet stoppen met shoppen of je gewoontes moet veranderen, maar je weet niet precies waar je moet beginnen of hoe je dat moet doen.

Hulp bij koopverslaving

Als je moe bent van…

… ontevreden bent met wat je hebt – er lijkt nooit genoeg te zijn en je hebt moeite om te waarderen wat je hebt

… voortdurend in een opwelling spullen koopt zonder na te denken of je ze echt nodig hebt

… je onzeker of onduidelijk voelen over waarom je winkelt en wat je triggert

… jezelf, je leven en je spullen voortdurend vergelijken met anderen

… je afvragen waar je geld naartoe gaat en bang zijn voor je bankafschriften

… je doelen en financiële toekomst opofferen

… het gevoel hebben vast te zitten en alles geprobeerd te hebben, van niet kopen tot budgetteren, maar niets lijkt blijvende verandering te brengen

… je leeg of onvervuld voelen ondanks dat je steeds meer blijft kopen

… spijt hebben van aankopen in het verleden of constant het gevoel hebben “dat had ik niet moeten kopen”

… het gevoel hebben dat je leven stagneert of niet de richting uitgaat die je echt wilt

Ik ben hier om je te vertellen dat het niet zo hoeft te zijn.

In plaats daarvan kun je…

… waarderen wat je hebt en ontdekken wat ‘genoeg’ voor jou betekent

… meer voldoening vinden dan alleen in spullen en ontdekken wat je echt voldoening en geluk brengt

… afscheid nemen van gedachteloze uitgaven

… je shoppingtriggers en – gewoonten leren kennen en begrijpen – waarom en hoe je uitgeeft zoals je doet

… stoppen met het vergelijken van je leven en je spullen met anderen omdat je echt tevreden bent

… genieten omdat je actief werkt aan het leven dat je wenst

… je doelen en waarden helder voor ogen krijgen en bewuste keuzes maakt die daarmee in overeenstemming zijn

… vertrouwen hebt in je aankoopbeslissingen en winkelgewoonten

… je tijd investeren in zinvolle activiteiten en bezigheden

… meer discipline en gewoontes ontwikkelen die nodig zijn om blijvende veranderingen door te voeren (en je houdt je eraan!)

Hulp bij koopverslaving

Klaar om je winkelgewoonten te veranderen? Laat mij je helpen.

Zodat je je zelfverzekerd voelt in…

Het identificeren van je triggers: het begrijpen van je triggers en signalen waarom je winkelt zoals je doet.

Gezonde gewoontes ontwikkelen: leren om je slechte winkelgewoontes te doorbreken en ze te vervangen door gezondere alternatieven.

Strategieontwikkeling: strategieën aanleren om met stress, verveling en shoppingtriggers om te gaan.

Differentiëren tussen behoeften en wensen: onderscheid maken tussen echte behoeften en wensen en op basis daarvan winkelen.

Winkelcriteria ontwikkelen: strategieën en criteria ontwikkelen voor hoe je wilt winkelen en definiëren wat voor jou een goede of slechte aankoop is.

Tevredenheid opbouwen: strategieën verkennen voor het cultiveren van tevredenheid in de drie grote categorieën (wie je bent, waar je bent en wat je hebt).

Eigenwaarde opbouwen: je in staat stellen om eigenwaarde en zelfvertrouwen op te bouwen onafhankelijk van materiële bezittingen. Je waarde erkennen buiten wat je bezit.

Hoe gaat een online inspiratiesessie

in z’n werk?

Voordat de sessie plaatsvindt, mail ik je een vragenlijst. Hierdoor kan ik alvast een beeld creëren van hoe jij nu in het leven staat, wat je doet, waar je tegenaan loopt en waar je voor staat. Ik bereid me aan de hand van jouw ingevulde formulier voor en het is fijn dat we dan gedurende de sessie direct de diepte in kunnen.

De sessie duurt ongeveer 75 minuten en vindt online plaats via Zoom.

Het doel van de sessie is jou helpen met de situatie waar je in zit. Ik geloof er heilig in dat ik je sowieso kan helpen, omdat je elke situatie op zoveel verschillende manieren kunt bekijken, dat ik waarschijnlijk op een andere manier kijk, dan hoe jij zelf naar de situatie kijkt. Daarnaast weet ik hoe het is om je leven 180 graden om te gooien, een verslaving te hebben en ben ik hooggevoelig. Ik voel dus met je mee en begrijp je waarschijnlijk heel goed. Ik leer je graag wat ik heb geleerd, zodat jij niet in dezelfde valkuilen zult stappen.

Ik ben onbevooroordeeld, empathisch en eerlijk. Mijn enige doel is om jou te helpen bij het kiezen van jouw eigen pad. Ik zal dus nooit dingen zeggen die wellicht in de lijn der verwachtingen van jouw omgeving liggen. Daar heb jij namelijk geen baat bij. Ik zeg eerlijk hoe jij het beste voor jezelf kunt zorgen. En ik beloof je hierbij plechtig dat je daar uiteindelijk zelf het allergelukkigst van wordt.

Wil jij een inspiratiesessie met mij?

Leuk! Stuur mij een mailtje: info@peertopeerworks.com, dan plannen we een afspraak in.

De prijs van een inspiratiesessie is €80,- per gesprek. Deze duurt 1 tot 1,5 uur.

Mocht het wenselijk of noodzakelijk zijn, dan is er de mogelijkheid een sessie aan huis of op locatie te doen. Indien de reistijd meer dan 30 minuten totaal is, breng ik daarvoor reiskosten in rekening.

Tarieven zijn inclusief voorbereiding en mogelijk tussentijds contact via mail of anderszins. Mochten we structureel mail- of belcontact afspreken, dan spreken we daarvoor een tarief af.

Mocht het zo zijn dat de kosten een belemmering opleveren, laat het me weten, dan komen we samen tot een passend tarief.