BEKIJK MIJN FAVORIETEN!

Hallo! Ik ben Nicole! Ik ben een creatieve welzijns coach die verliefd is op het vieren van de eenvoudige geneugten van het dagelijks leven. Als ik niet aan het creëren ben, ben ik gelukkig thuis, gezellig met mijn lieve honden!
Daarnaast ben ik er voor JOU, vrouw die midden in de wereld staat en die te maken heeft met een koopverslaving of de chronische ziekte fibromyalgie.

Ik wil een plek creëren waar je al mijn favoriete dingen kunt vinden – items die me helpen een eenvoudiger, inspirerend en waardevol leven te leiden. Van reisartikelen waar ik niet zonder kan, tot mijn favoriete boeken en lifestyle-items. De dingen die me helpen en hebben geholpen een heel plezierig en creatief te leven te genieten.

Ik wens het JOU toe dat je veel inspiratie vindt op deze pagina!

Shoppen! De lust, het lijden en de lol- Carien Karsten

Carien Karsten – psychotherapeut – schreef twee boeken over de lust, het lijden en het afkicken van shoppen. Ik beveel ze van harte aan!

‘Shoppen! De lust, het lijden en de lol’ gaat serieus in op shoppen en koopverslaving. Op een toegankelijke manier geven de schrijfsters inzicht in de sociale, psychologische en biologische kant van het winkelgedrag. Waarom wil je al die spullen? Wat gebeurt er met je als je in de winkel staat en wat moet je doen als het kopen je leven gaat beheersen? De schrijfsters baseren hun kennis op eigen onderzoek en sluiten aan bij de laatste wetenschappelijke inzichten op dit gebied. Voor de werkelijke koopverslaafden biedt het boek duidelijke richtlijnen om je leven weer op orde te krijgen. Shoppen! Is een hoopvol boek.

Afkicken voor shopaholics – Carien Karsten

‘Afkicken voor shopaholics, de emoties achter de verslaving’ laat zien dat shoppen in onze maatschappij een sociaal geaccepteerde, gezellige besteding van je tijd en geld. Zolang je met mate shopt kan het geenkwaad. Dat kan zelfs goed zijn voor je gevoel van welbevinden. Dan hebben we het over ‘shoptherapie’. Echter, zodra je niet meer zonder kunt, je het gevoel hebt permanent te moeten shoppen, loopt een leuke bezigheid uit op een verslaving. Met alle gevolgen van dien zoals bijvoorbeeld financiële problemen.

Dit boek rekent af met alle smoesjes en biedt perspectief aan koopverslaafden of wie daar tegenaan leunt. In een praktisch afkickprogramma dat bestaat uit goed uitvoerbare stappen ontdek je wat je valkuilen zijn en hoe je hiermee om kunt leren gaan.

Onvoorwaardelijke acceptatie – Jeff Foster

In ‘Onvoorwaardelijke Acceptatie’ wijst Jeff Foster op de mogelijkheid van een fundamentele en volledige aanvaarding van jezelf en het leven. Hij onderzoekt hoe we moeiteloos ‘ja’ kunnen zeggen tegen alles wat op dit moment gebeurt, in plaats van weg te lopen voor de uitdagingen van ons leven, voor onze zorgen en frustraties.

Dat geldt ook voor onze obsessie met bevrijding of verlichting: als al dat streven wegvalt kunnen we er gewoon zijn, en beginnen met het omarmen van alles wat op ons pad komt. Die overgave noemt Jeff ‘radicaal ontwaken’. Zijn schrijfstijl is spontaan en ongekunsteld, met mededogen voor degenen die een uitweg zoeken uit hun lijden. Dat blijkt vooral uit de hoofdstukken getiteld ‘Waarom lijden we?’, ‘Pijn en ziekte’, ‘Verslavingen’, ‘Kwaad vergeven’. Tegelijk ontmaskert hij met milde humor de illusies van de zoekers die menen dat ze iets kunnen ‘doen’.

Het kan ontnuchterend zijn om te beseffen dat het ‘opgeven van een spirituele praktijk’ gewoon weer een nieuwe spirituele praktijk wordt. Jeff Foster studeerde astrofysica in Cambridge. Na een zware depressie begaf hij zich op een spirituele zoektocht die eindigde met de ontdekking dat hij alleen maar het leven zelf gezocht had. Momenteel is hij een rijzende ster aan het firmament van jonge, non-dualistische leraren, dankzij zijn toegankelijke schrijfstijl en informele manier van spreken. ‘Onvoorwaardelijke Acceptatie’ is zijn vierde, en best verkopende boek in Amerika. Klik hier voor meer informatie.

Meer boekentips over verslaving

Alcohol, eten, seks, relaties, sport, werk – er is veel waar we aan verslaafd kunnen zijn. Bij elk van deze afhankelijkheden is het innerlijke kind in belangrijke mate betrokken. Het hunkert naar erkenning, bevestiging en liefde – naar een innige verbinding met de volwassene die je nu bent. Als je innerlijke kind die verbinding niet voelt, probeert het de innerlijke leegte te vullen met middelen, handelingen of relaties.

De ervaren levenscoach Susanne Hühn houdt zich al jaren bezig met de thema’s ‘verslaving’ en ‘innerlijk kind’. Ze geeft oefeningen en meditaties die je kunnen ondersteunen om je innerlijke kind liefdevol te behandelen, te kalmeren en zo goed mogelijk te voeden – pas dan is het mogelijk om een verslaving op te geven.

Susanne Hühn is levenscoach en begeleidt sinds 1986 mensen op hun weg naar gezondheid. Ze schrijft zelfhulpboeken en geeft coaching en meditatiecursussen aan volwassenen en kinderen.

In ‘Hongerige geesten’ neemt arts Gabor Maté ons mee naar de bron van onze verslavingen: trauma. Bekend van o.a. ‘Wanneer je lichaam nee zegt’.

Het innerlijke kind – Susanne Hühn

Gabor Maté laat in Hongerige geesten zien dat we ten diepste allemaal hongerige geesten zijn, op zoek naar verdoving (en verlossing!). Zijn kernboodschap: aan iedere vorm van verslaving ligt trauma ten grondslag.

Of het nu gaat om de ‘prototypes van verslaafden’ (de eenzame alcoholist onder de brug, de succesvolle coke snuivende advocaat op de Zuidas) of onze eigen verslavingspatronen (urenlang scrollen op je te telefoon, tachtig uur werken en het nog niet genoeg vinden of niet kunnen stoppen voordat die hele zak chips leeg is): we vertonen dezelfde patronen en hetzelfde gedrag als die van de tot de verbeelding spekende zwaar verslaafden waar Maté over spreekt.

We zijn allemaal hongerige geesten, op zoek naar verdoving én verlossing.
Verslaving in welke vorm dan ook is het gevolg van een psychische en spirituele leegte. Trauma, soms van generatie op generatie doorgegeven, speelt daarbij een grote rol. De meeste trauma’s lopen we op in onze jeugd, met alle gevolgen van dien op latere leeftijd: sociaal isolement en eenzaamheid, stress, angst en uiteindelijk dus die verslavende afhankelijkheid.

Maté pleit ervoor dat we de keten stop zetten door ons trauma te helen in plaats van verslaving te bestrijden met een ‘war on drugs’. We zijn bang om te voelen, bang om bij onszelf na te gaan waar het werkelijk om gaat en dus blijven we de verlossing buiten onszelf zoeken in plaats van in onszelf.
Aan de hand van verhalen uit zijn praktijk, zijn eigen verslavingspatronen en de wetenschap gaat Maté naar de bron van verslaving. Hij laat ons ontdekken dat zelfinzicht en het openen van ons hart de weg is naar heling van verslaving.

De Canadees dr. Gabor Maté, bekend arts, trauma- en verslavingsdeskundige, schreef over zijn ervaringen diverse baanbrekende bestsellers (Waaronder ‘Wanneer je lichaam nee zegt’ en ‘De mythe van normaal’) en spreekt hierover wereldwijd. Naomi Klein noemde hem ‘een healer om te koesteren’. De documentaire over zijn werk ‘The Wisdom of Trauma’ werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken.

Hongerige geesten – Gabor Maté

Liefde op zoek naar zichzelf is samengesteld uit originele teksten van Wolter Keers. Het bijzondere is dat elke tekst, op haar eigen wijze, verwijst naar de liefde. Of dit nu de brieven zijn die hij aan een kloosterzuster stuurde of zijn vrije interpretatie van de klassieke tekst van de Tau Teh King, Liefde is de rode draad. Het is intrigerend te zien hoe dit boek, als een mozaïek, de kern van Wolter Keers’ leven en zijn inzichten, zichtbaar maakt.

Daarnaast bevat Liefde op zoek naar zichzelf een fascinerende beschrijving van Wolters spirituele zoektocht, die leidde langs de drie grootste spirituele leraren van de twintigste eeuw: Ramana Maharshi, Atmananda Krishna Menon en Nisargadatta Maharaj. Een pareltje binnen deze nooit eerder verschenen teksten en foto’s, is Tao’s Tuin, een persoonlijke en vrije interpretatie van de Tao Teh King, die evengoed Tao Teh Keers had mogen heten. Wolter Keers (1923-1985) wordt gezien als de Nederlandse pionier van de advaita vedanta.

In de jaren ’50 van de 20e eeuw, een tijd dat er in het Westen nog bijna niemand van Ramana Maharshi, Shri Nisargadatta of Krishna Menon had gehoord, reisde Wolter Keers al door India om deze mensen te bezoeken. Hij was ook degene die het beroemde boek van Nisargadatta: I Am That´ in het Nederlands vertaalde (Zijn – Ik Ben). Later werd hij de inspirator van o.a. Alexander Smit en Jan van Delden.

Je zou hem dus best kunnen typeren als de ‘nestor´ van de Nederlandse advaita. Hij overleed in 1985. – nieuwe en inspirerende teksten van een gewaardeerd auteur binnen de traditie van Non-dualiteit en yoga – Keers was een van de wegbereiders binnen het Nederlandse taalgebied van de non-duale traditie – de auteur heeft een eeuwenoude Oosterse traditie in levendige Westerse taal gegoten.

Liefde op zoek naar zichzelf – Lucy Auch

Boekentips over leven met fibromyalgie

Leven met fibromyalgie – Sjoukje Okma

Fibromyalgie is een veelvoorkomende chronische aandoening. Alleen al in Nederland hebben circa 350.000 mensen last van deze aandoening. Er wordt steeds meer bekend over fibromyalgie. Zo wordt er veel over geschreven en geadviseerd. De informatie is echter niet eenduidig. Fibromyalgie is een complexe ziekte. De ziekte kent verschillende oorzaken en er zijn meerdere factoren die het ziektebeeld in stand houden.

Fibromyalgie is een uitsluitingsziekte. Mensen met deze aandoening hebben dubbel pech. Naast fysieke belemmeringen krijgen zij regelmatig te maken met onbegrip. Hun klachten kunnen worden gezien als aanstellerij. ‘Leer er maar mee leven’ is vaak de boodschap van medici. De zoektocht is daarmee niet afgelopen. Hoe krijg je als patiënt grip op alle tips en adviezen van (social) media, professionals en betrokkenen? Wat kun je zelf doen om je leven niet langer te laten beheersen door de klachten? In ‘Leven met fibromyalgie’ lees je over: * Fybromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn; * Het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten; * De gevolgen van fibromyalgie voor je privé- en werkomgeving en hoe je hiermee om kunt gaan.

Drs. Sjoukje Okma (1971) studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze heeft een eigen praktijk en werkt daarnaast als psycholoog voor verschillende vestigingen van OCA. Hier werkt zij in multidisciplinaire teams aan de revalidatie van mensen met chronische klachten.

Fibromyalgie komt als een dief in de nacht in het leven van duizenden mensen. Deze chronische aandoening berooft hen van energie en van zekerheden en laat ongevraagd pijn en beperkingen achter. Effectieve behandeling van fibromyalgie is niet mogelijk. De kwaliteit van het leven gaat langzaam maar zeker achteruit. Dit betekent dat mensen met fibromyalgie moeten leren daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Beter leven met fibromyalgie biedt daarbij hulp.

Het eerste deel van het boek geeft inzicht in het klachtenpatroon en biedt een overzicht van andere aandoeningen die regelmatig naast fibromyalgie voorkomen.

In het tweede deel volgt een beschrijving van reguliere en alternatieve behandelaars en therapieën, zowel op lichamelijk als sociaal-emotioneel terrein, die mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de klachten. Auteur Aty van Galen belicht de diverse methoden kritisch en nuchter. Van anderen mogen geen wonderen worden verwacht. De eigen inzet van mensen met fibromyalgie is het voornaamste wapen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Daarbij spelen zowel psychische als fysieke aspecten een rol. Vaak kunnen mensen meer dan ze denken, mits zij op een weloverwogen en slimme manier te werk gaan. Het boek biedt daartoe in het derde deel talloze tips, bijvoorbeeld over aanpassingen in de omgeving, over het doorbreken van negatieve gedachten, over beter slapen, maar vooral ook over hoe mensen met fibromyalgie kunnen leren door meer te bewegen minder pijn te ervaren.

Beter leven met fibromyalgie daagt mensen uit niet bij de pakken neer te zitten en er het beste van te maken. Het boek laat zien hoe dat kan en geeft een steun in de rug.

Aty van Galen (1948), psycholoog, is werkzaam als journalist/tekstschrijver, eindredacteur van het FES-Magazine en heeft fibromyalgie.

“Meik Wiking is de directeur van het Happiness Research Institute in Copenhagen. Hij is vastberaden om erachter te komen wat mensen gelukkig maakt. En hij heeft geconcludeerd dat ‘hygge’ het magische ingredient is wat Denen de gelukkigste mensen op de aarde maakt.

Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid.

Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek Hygge vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Omarm hygge en word gelukkiger!